υποψηφιοι συμβουλοι

 

Γνωρίστε τους ανθρώπους του συνδυασμού.

Οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά της Ενέργειας (Groningen, Ολλανδίας).

Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή και Κλιματική Πολιτική, (www.ieecp.org) που υποστηρίζει περισσότερους από 600 Δήμους και Περιφέρειες στην Ευρώπη για την ενεργειακή τους μετάβαση.

Με την εμπειρία αυτή, μπορεί να συμβάλει στο να εφαρμοστούν και στην Κόρινθο επιτυχημένες λύσεις ενεργειακής διαχείρισης, που θα βελτιώσουν τη ζωή μας και θα εξοικονομήσουν πόρους.

Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, η οικογένεια του ζει στην Κόρινθο, όπου και ο ίδιος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Ναυτικός, απόφοιτος της ΣΧΟΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. Γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αρχαία Κόρινθο, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Από το 2015 εργάζεται στη Μότορ Όιλ ως πλοίαρχος σε ρυμουλκό.

Έχει ειδικευτεί σε θέματα ασφάλειας και επιβίωσης (πυρασφάλεια, παροχή πρώτων βοηθειών, διαχείριση κρίσεων στη θάλασσα). Έχει πολυετή εμπειρία σε ποντοπόρα πλοία, δεξαμενόπλοια, επιβατηγά ελληνικών πλόων.

Θεολόγος – Γεωργός.  Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και αποφοίτησε το 2009.
Ασχολείται με τη γεωργία. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.
Κατοικεί μόνιμα στο Δημοτικό διαμέρισμα της Κλένιας.

Aπόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ με ειδίκευση στην Φυτοπροστασία (Τομέας Φυτικής Παραγωγής). ‘Εχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στο αντικείμενό του και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διασφάλιση Ποιότητας.
Από το 1995 ασκεί το επάγγελμα του γεωπόνου είτε σαν εξωτερικός συνεργάτης διαφόρων εταιρειών είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας (2006).

Ασχολείται με τη σύνταξη μελετών και τη συμβουλευτική φυτοπροστασίας και θρέψης σε βιολογικές και συμβατικές καλλιέργειες. Ομιλεί αγγλικά.

Είναι μέλος του Γεωπονικού συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης και του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954 και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Κόρινθο το 1972.

Σπούδασε εργοδηγός δομικών έργων στη Δημόσια Τεχνική Σχολή και εργάστηκε στον Δήμο Κορινθίων μέχρι τη συνταξιοδότησή της.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο κοριτσιών.
Ζει μόνιμα στην Κόρινθο και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Πράσινης Πόλης» στο Δήμο Κορινθίων για να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1969. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Κόρινθο το 1976 λόγω μετάθεσης των γονιών του.

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις το 1988 πέρασε στην Ιατρική Σχολή Πατρών. 
Την διετία 1998-2000 υπηρέτησε στην Χειρουργική Κλινική του ΓΝ Κορίνθου και στην συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην ειδικότητα της ορθοπεδικής και τραυματολογίας.

Στα πλαίσια της ειδικότητας έκανε επιμέρους εξειδίκευση στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το 2004 εργάστηκε ως εθελοντής στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Εργάστηκε ως επιμελητής ορθοπεδικός στο θεραπευτήριο METROPOLITAN για 3 χρόνια.

Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κόρινθο. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Κελαθανασίου. Έχουν δυο παιδιά ηλικίας 17 και 14 ετών.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και αποφοίτησε το 1982. Από το 1984 εργάζεται ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία της Κορινθίας.

Για περίπου 30 χρόνια ήταν αρχικά διαιτητής και στη συνέχεια παρατηρητής ποδοσφαίρου στον Σ.Δ.Π. Κορινθίας.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μπουραντάνη κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Βαγγέλη, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής, και την Άννα, Πολιτικό Μηχανικό. Από το 1994 είναι μόνιμος κάτοικος Εξαμιλίων.
Μιλά ισπανικά και γερμανικά.

Ενδιαφέρεται να προσφέρει στον Δήμο Κορινθίων στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της καθημερινότητας.

Γεννήθηκε στη Κόρινθο το 1987.
Τελείωσε τις σπουδές Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το 2005 των Τ.Ε.Ε. Λουτρακίου.

Το 2007 ολοκλήρωσε τη σχολή των Dealer του Club Hotel Casino Loutraki και εργάστηκε εκεί από το 2008-2011. Επίσης, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως πωλήτρια σε μικρές επιχειρήσεις και αργότερα στο Landis+Gyr από το 2014-2017.

Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Παπαντωνίου, μητέρα δύο παιδιών και ζει στη Κόρινθο.

Έχει γνώση Η/Υ, Αγγλικών και πτυχίο Zertifikat στα Γερμανικά. Ενδιαφέρεται να προσφέρει στο Δήμο Κορινθίων στον τομέα του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος λόγω της αγάπης της για τις τέχνες και τη φύση.

Γεννήθηκε το 1965 στην Νέα Ιωνία Αττικής.
Κατάγεται από τα Αθίκια Κορινθίας. Τα τελευταία 15 χρόνια κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή του Γαλατακίου, κάνοντας ένα όνειρο ζωής -την αποκέντρωση- πραγματικότητα.

Εργάστηκε στον χώρο των γραφικών τεχνών και τώρα είναι συνταξιούχος. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Το ενδιαφέρον της, μέσα από τον συνδυασμό της Πράσινης Πόλης, είναι η καθημερινότητα και η αλληλεγγύη για τους πολίτες του Δήμου μας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο όπου και κατοικεί μόνιμα από το 1979. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κόρινθο.

Μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις σπούδασε στα ΑΤΕΙ της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας – Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου – Πατρών.

Είναι επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός, Α’ Τάξεως με ιδιόκτητο γραφείο από το 2000 και με εξειδίκευση στις Οικονομοτεχνικές Μελέτες.

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Συμμετέχει στον συνδυασμό μας διότι ενδιαφέρεται να προσφέρει στο Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ στα θέματα καθημερινότητας, καθώς και στην ορθολογική οικονομική διαχείριση πόρων με απώτερο σκοπό την οικονομική ευρωστία και ανάπτυξη του Δήμου Κορίνθιων.

Ο Δημήτρης Περιβολάρης είναι μόλις 17 χρονών και είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου.

Είναι μόνιμος κάτοικος Κορίνθου.

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές διότι επιθυμεί να δει πολλά πράγματα να αλλάζουν και είναι διατεθειμένος να προσφέρει για τη βελτίωση και εξέλιξη του δήμου Κορινθίων κυρίως για τους νέους.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Φοίτησε στο 2ο Λύκειο Κορίνθου και παρακολούθησε μαθήματα για 2 έτη στο ΔΙΕΚ Καλαμάτας ως τεχνικός δικτύων κ υπολογιστικών συστημάτων.

Εργάζεται στην EU KABEL τα τελευταία 2 έτη. Για 11 έτη εργαζόταν ως πωλητής – οδηγός στην αντιπροσωπία της ΛΟΥΞ στον νομό Κορινθίας, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος συνεργάτης σε επιχείρηση πώλησης, εγκατάστασης, επισκευής προϊόντων τεχνολογίας καθώς και κατασκευής ιστοχώρων με έδρα την Αθήνα.

Zει μόνιμα στον συνοικισμό Κορίνθου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά, με σκοπό να βοηθήσει στην ανανέωση και αναβάθμιση που έχει ανάγκη ο δήμος Κορινθίων.

Γεννήθηκε στον Αγ. Ιωάννη Κορινθίας. Τέλειωσε το λύκειο στην Κόρινθο όπου και διαμένει από το 1970.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Έβρο σαν έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού. Είναι έμπορος ωρολογίων και κοσμημάτων από το 1989 και διατηρεί κατάστημα στην οδό Περιάνδρου.

Διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού σωματείου “Σίσυφος Κορίνθου” που ασχολείται με τον στίβο και πρόεδρος στην επιτροπή ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Πελοποννήσου. Δύο γιοί του είναι πανελληνιονίκες στα αγωνίσματα στίβου. Είναι παντρεμένος με την Λίτσα Καρσονίδη που είναι ΑΜΕΑ (νεφροπαθής σε αιμοκάθαρση) σε διαδικασία μεταμόσχευσης με δότη τον ίδιο.

Έχουν 3 γιούς: τον Νίκο, οδοντίατρο-εμφυτευματολόγο και οδοντικό χειρουργό με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) που εργάζεται στο Cambridge της Αγγλιας, τον Φίλωνα, πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ και τον Αλέξανδρο, τελειόφοιτο της σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Ο Σωτήρης έχει αυξημένο ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και επιθυμεί να συμμετέχει σε δημοτικές δράσεις για την προώθηση της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής μας.

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ Καναδά από γονείς Έλληνες, οικονομικούς μετανάστες και κατοικεί στην Κόρινθο. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Γιούλη Σμυρνιώτη και πατέρας τριών παιδιών.

Έχει διατελέσει Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κορινθίων τη χρονική περίοδο 9/2020 – 9/2021 και είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Κορινθίας.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του ποδηλάτου και η αγάπη του για το περιβάλλον και τον αθλητισμό τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά.
Πιστεύει ότι με τις γνώσεις, την εμπειρία και το όραμά του μπορεί να βοηθήσει να κινηθεί η Κόρινθος προς την κατεύθυνση των περισσότερων Ευρωπαϊκών πόλεων, όπου το ποδήλατο είναι καθημερινό μέσο μετακίνησης, τρόπος ζωής, αλλά και πόλος έλξης εναλλακτικού τουρισμού.

Στηρίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Πρωτοπαπά και τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν, διότι διακρίνει ότι έχουν τη δυναμική, τη διάθεση και την επιστημονική κατάρτιση να βάλουν ΤΕΛΟΣ στην διαχρονική μετριότητα, αδιαφορία και αλαζονεία των Δημοτικών Αρχών.

Γεννήθηκε στο Καμερούν, όπου οι γονείς της διατηρούσαν οικογενειακή επιχείρηση με φυτείες και εμπόριο καφέ και κακάο. Στην Ελλάδα ήλθε σε ηλικία 6 ετών για να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου όπου άσκησε δικηγορία για 35 έτη, μέχρι το 2021, όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός γιου, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο με την οικογένειά του. Εδώ και 10 περίπου χρόνια κατοικεί μόνιμα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά σαν δραστήριο μέλος φοιτητικών συλλόγων και στην συνέχεια σαν μέλος τοπικών, πολιτιστικών, εξωραϊστικών συλλόγων. Τα τελευταία χρόνια, είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου “Ενεργοί Πολίτες Σαρωνικού”.

Η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες της, τα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου Κορινθίων που αντί να επιλύονται, συσσωρεύονται, καθιστώντας τον Δήμο Κορινθίων έναν από τους πλέον άχρωμους και προβληματικούς δήμους και την πρωτεύουσα του Νομού την Κόρινθο, πόλη απρόσωπη, χωρίς πράσινο, πνιγμένη στο τσιμέντο την προβληματίζουν.

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης Λαμίας απ’ όπου αποφοίτησε το 2014.
Από το 2020 εργάζεται σε βιοτεχνία επεξεργασίας μαρμάρου και πέτρας στην Κόρινθο.

Κατοικεί μόνιμα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.
Ως δημότης Κορίνθου ενδιαφέρεται για τον τόπο της και την εξέλιξη και ανάπτυξή του.

Ασχολείται ιδιαίτερα με την φιλοζωία και επιθυμεί να συμβάλλει ώστε να δημιουργηθούν καλές συνθήκες διαβίωσής των τετράποδων στον Δήμο Κορινθίων ανατρέποντας την σημερινή αλγεινή εικόνα με τους αδέσποτους φίλους μας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991.
Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της το 2009.

Έκτοτε εργάζεται ανελλιπώς στην Κόρινθο, στον χώρο της πώλησης και σήμερα είναι υπεύθυνη σε κατάστημα ενδυμάτων. Έχει καλή γνώση Αγγλικών και Η/Υ.

Είναι παντρεμένη με τον Τζουανάκη Εμμανουήλ και μητέρα δύο παιδιών. Ζει με την οικογένειά της στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου και ενδιαφέρεται να συνεισφέρει, ούτως ώστε η καθημερινότητα να γίνει καλύτερη για τους κατοίκους.

Ασχολείται για 30 χρόνια ερασιτεχνικά και επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.

Είναι προπονητής στον Α.Ο. ΜΑΨΟΥ και προπονητής ακαδημιών του ΠΑΣ Κλένιας.

Μέσα από την αγάπη του για τον αθλητισμό θέλει να ενισχύσει το ρόλο των αθλημάτων στην κοινωνική ζωή της πόλης, να συμβάλει στη βελτίωση των υποδομών και να συνεισφέρει στη κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1976.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών (Τομέας Δομοστατικής) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το έτος 2001 διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κόρινθο όπου ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού.

Μέσα από 22 χρόνια εργασίας, έχει αποκτήσει ικανότητες και εμπειρία στη διαχείριση τεχνικών έργων, στην εκπόνηση μελετών και στην υλοποίηση συλλογικών έργων.

Με την πείρα και τις εξειδικευμένες γνώσεις του έχει ως στόχο να βοηθήσει στο να γίνει ο Δήμος Κορινθίων καλύτερος για εμάς και τα παιδιά μας.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Τέλειωσε τις σπουδές του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 1995 στο 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου.

Σπούδασέ στο ΑΤΕΙ Πάτρας στο Τμήμα Πολιτικών έργων υποδομής. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 2006 άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα έως το 2013. Στη συνέχεια εργάστηκε ως dj και αργότερα στον τομέα των τροφίμων.

Ζει μόνιμα στην Κόρινθο. Συμμετέχει στο συνδυασμό μας για να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1970 και έχει ζήσει όλη του τη ζωή εδώ.

Μουσικός παραγωγός και παρουσιαστής εκπομπών από το 1988, για 12 έτη υπήρξε στενός συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 και μετέπειτα του ΚΕΝΤΡΟ FM.

Τα τελευταία 20 έτη εργάζεται στην Crown Hellas Can.

Με τα κοινά έχει δραστηριοποιηθεί στο Σωματείο Εργαζομένων της CHC ως Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας, μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και από το 2021 μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ως Οργανωτικός Γραμματέας.

Ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, αγαπά τα ζώα και υπήρξε μέλος της WWF και της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας.

Με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Πράσινης Πόλης αγωνίζεται ώστε η Κόρινθος και ο Δήμος Κορινθίων να προσφέρουν περισσότερα στους δημότες τους.

Περισσότερη αξιοπρέπεια, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ανθρωπιά, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στηρίζει την Πράσινη Πόλη για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Πόλη, έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο.

Ο Σωτήρης Πατεάκος γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και από την ηλικία των έξι ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λέχαιο.
Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Λουτρακίου ως τεχνικός υπολογιστών.


Από μικρός ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό και το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με την γυμναστική επαγγελματικά, φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Γυμναστών και στη συνέχεια εργάστηκε σε χώρους άθλησης στην Αθήνα.
Τα τελευταία 7 χρόνια επέστρεψε μόνιμα στο Λέχαιο Κορινθίας και επικεντρώθηκε στην προσωπική γυμναστική (personal training).
Είναι ευαισθητοποιημένος στα θέματα των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος. Πιστεύει πως η συμπεριφορά μας προς τα ζώα και το περιβάλλον δείχνει το επίπεδο πολιτισμού που έχουμε σαν άνθρωποι και κατ’ επέκταση αντικατοπτρίζει την κοινωνία που “χτίσαμε” και ζούμε.


Τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη της πόλης μας να είναι πιο βιώσιμη και πράσινη, φιλική και οργανωμένη προς τα ζώα και στους ανθρώπους της.


Παράλληλα, επιδίωξή του είναι η ενίσχυση των σχολείων με τη δημιουργία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων και σύγχρονων αθλητικών υποδομών, που θα προσφέρουν στους νέους τη δυνατότητα άθλησης, οργανωμένα και σε καθημερινή βάση. Η προώθηση του αθλητισμού στους νέους αποτελεί προτεραιότητα για καλή σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα με την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και ευγενούς άμιλλας.


Αποφάσισε να συμμετάσχει στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρωτοπαπά για ένα νέο, διαφορετικό Δήμο Κορινθίων με προοπτική και ανάπτυξη για όλους.

Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1988. Μεγάλωσε στην Κόρινθο όπου τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2006 στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τελείωσε το 2012 .

Την περίοδο 2014-2016 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΄΄Γεωπληροφορική΄΄ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τον Ιούνιο του 2013, όπου ασχολήθηκε με εκπόνηση μελετών του ελληνικού στρατού.

Από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Κόρινθο, ασκώντας το επάγγελμα του Τοπογράφου Μηχανικού.

Έχει γνώση αγγλικών (Γ2) και ισπανικών.
Από το 2012 είναι εθελοντής αιμοδότης.
Από το Δεκέμβριο του 2022 κατέχει ευρωπαϊκό δίπλωμα Α’ βοηθειών, μετά από παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος του Ερυθρού Σταυρού.

Γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας το 1965, όπου και κατοικούσε μέχρι το έτος 2000. Μετέπειτα εγκαταστάθηκε στην πόλη της Κορίνθου, όπου κατοικεί πλέον μόνιμα.

Εργάζεται στην εταιρεία LANDIS GYR, εδώ και 23 συναπτά έτη και έχει δραστηριοποιηθεί στο Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας για αρκετά χρόνια.

Είναι μέλος του συλλόγου Δυτών Νομού Κορινθίας, επί πολλά έτη και έχει ασχοληθεί ενεργά, με τον καθαρισμό των παραλιών και των ακτών του Δήμου Κορινθίων. Είναι έγγαμος, πατέρας δυο τέκνων.

Ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου, και των χρόνιων σοβαρών τοπικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την γενέτειρα του και τα λοιπά τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. 

Είναι μόνιμη κάτοικος Κορίνθου. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Τσερώνη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφοιτώντας από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έκτοτε εργάστηκε ως λογίστρια στον ιδιωτικό τομέα και στην συνέχεια ως ελεύθερος επαγγελματίας στην οικογενειακή επιχείρηση.

Θέλει να συνεισφέρει στην βιώσιμη ανάπτυξη της εξαιρετικά όμορφης περιοχής του Δήμου Κορινθίων, που μπορεί να προσφέρει δυναμικές ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, τόσο στην βιομηχανία όσο και στον τουρισμό.

Προτεραιότητα της είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, μέσω της επίλυσης των χρόνιων θεμάτων, χωροταξίας, καθαριότητας, συγκοινωνίας και πρασίνου. Οραματίζεται μια καθαρή και ασφαλή περιοχή, φιλική προς τα παιδιά και τις οικογένειες, στην οποία θα έχουν όλοι την δυνατότητα να κυκλοφορούν, απολαμβάνοντας την θάλασσα, τα βουνά, αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οραματίζεται έναν δήμο άξιο σεβασμού, για τον οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι. 

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο.

Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, βιομηχανικό σχεδιασμό και διακόσμηση στην Αθήνα. Από το 2000 διατηρεί γραφείο μελετών εσωτερικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Το 2005 οραματίστηκε και δημιούργησε ένα μικρό μπαράκι στην δημοτική αγορά της Κορίνθου, το “FIN” , που κράτησε ζωντανό το αίθριο της δημοτικής αγοράς της πόλης μας επί 12 συνεχή χρόνια.

Δραστηριοποιήθηκε και ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα συμμετέχοντας ως μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Η αγάπη του για την Κόρινθο την πόλη που μεγάλωσε, την πόλη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγαλώνει ο γιός του, τον προέτρεψε να ασχοληθεί ενεργά πλέον με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό “ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ” με επικεφαλής των Δημήτρη Πρωτοπαπά, πιστεύοντας ότι μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά με ευθύνη και προσήλωση, με νέες ιδέες και προτάσεις, με πίστη στο όραμα και πραγματική διάθεση για προσφορά στην ανάδειξη της πόλης της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κορινθίων ώστε να βγει από τη στασιμότητα και την απραξία των τελευταίων χρόνων και να λάβει ο τόπος μας τη θέση που του αξίζει.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1975. Ζει μόνιμα στην Κόρινθο από το 2004. Είναι μητέρα ενός 13χρονου αγοριού.


Εργάζεται ιδιωτικά στην Κόρινθο ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Advanced Diploma in Integrative Counseling 2013), Συντονίστρια-Εκπαιδεύτρια Ομάδων Σχολών Γονέων Χουρδάκη Μ. και Ψυχοθεραπεύτρια N.D.I (μη κατευθυντική παρέμβαση του M. Lobrot 2021) παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη.

Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) που παρέχει υπηρεσίες σε χρήστες άνω των 20 ετών και στις οικογένειές τους. Ως Συντονίστρια σε ομάδα συγγενών και συντρόφων του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής του Θεραπευτικού Προγράμματος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά, με σκοπό να προσφέρει στον τομέα ψυχικής υγείας και στην βελτίωση την καθημερινότητας των πολιτών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Επιπλέον σπούδασε πιάνο, θεωρητικά και φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο, στο Εθνικό Ωδείο και στη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2000 στον τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (Δημόσιο ΙΕΚ Κορίνθου, Μαδριγάλειος Μουσική Σχολή, Εκπαιδευτήρια «Ο μικρός Ναυτίλος»), ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικής.

Από το 1987, ως μέλος της παιδικής χορωδίας του πνευματικού κέντρου Δήμου Κορινθίων και στη συνέχεια της Γυναικείας Χορωδίας Opus Femina, έως και σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας.

Έχει συνεργαστεί επίσης με σημαντικές καλλιτεχνικές ομάδες του Δήμου Κορινθίων
(Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου, Γκασταρμπάιτερ, Τα Μαύρα Μάτια σου κ.α.). Το 2016 συμμετείχε εθελοντικά στην «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, Πρωτοβουλία Κορινθίας» ως εμψυχώτρια.

Κατανοώντας την ζωτική ανάγκη για παραγωγή ουσιαστικού πολιτισμού, που λείπει από τον δήμο μας, στηρίζει την Πράσινη Πόλη με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρωτοπαπά και συστρατεύεται με κοινό όραμα, για έναν συμμετοχικό πολιτιστικό σχεδιασμό και που θα δίνει την ευκαιρία στους δημότες, μέσα από τις Τέχνες να παράγουν, να αυτοπροσδιορίζονται, να επικοινωνούν και να εκφράζονται.  

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1987.

Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της το έτος 2004. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με ειδικότητα τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Ζει στην Κόρινθο, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Ενδιαφέρεται, μέσα από το συνδυασμό της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στον Δήμο Κορινθίων και την προαγωγή του πολιτισμού.

Η Νίκη Παγώτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο, όπου και διαμένει με τον μέλλοντα σύζυγο της Νίκο Κοντόζογλου.

Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας με την ειδικότητα της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου (κολλεγίου Cambridge). Ολοκλήρωσε την πρακτική της στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, εξειδικεύτηκε στην αθλητική διατροφή στο πανεπιστήμιο St Mary’s του Λονδίνου και στο Καποδιστριακό.

Η αγάπη για την πόλη της Κορίνθου την έκανε να ασχοληθεί με τα κοινά και να συνεισφέρει μέσω της παράταξης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» μαζί με ό,τι αυτή πρεσβεύει. Με το όραμα μιας βιώσιμης ανάπτυξης, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον στις νέες γενιές.

Ο Στάθης Γυφτάκης γεννήθηκε στην Κόρινθο το Δεκέμβριο του 1962. Πήγε στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο αρρένων Κορίνθου. Φοίτησε στο τμήμα Φυσικής στα Ιωάννινα και αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής στην Αθήνα.

Έκανε το στρατιωτικό του σαν λοχίας στις διαβιβάσεις. Όταν επέστρεψε στην Κόρινθο συμμετείχε στο φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ με πολλές επιτυχίες και στον Σύλλογο Φροντιστών Κορινθίας επί σειρά ετών.

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά που είναι φοιτητές στο πολυτεχνείο της Ξάνθης. Ασχολείται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της πόλης.

Με τη συμμετοχή του στο συνδυασμό ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, επιθυμεί να προσφέρει όσο περισσότερα μπορεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, στην δημιουργία μιας πόλης και κοινοτήτων που παρέχουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ό,τι καλύτερο επιθυμούν! 

Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα στο ΙΙΕΚ Ευρωπρόοδος και έχει εργαστεί τα τελευταία 8 χρόνια στον κλάδο της εστίασης και κυρίως ως υποδοχή ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχεία.

Γεννήθηκε το 1990 και τελείωσε το λύκειο Χιλιομοδίου, ενώ κατάγεται από τον Άγιο Βασίλη. Μετά το πέρας του σχολείου έμεινε σταθερά στην Κόρινθο, όπου ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο για περισσότερο από μια δεκαετία σε κορινθιακά σωματεία και την εφετινη ποδοσφαιρικη χρονια ειναι γενικός αρχηγός στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, που είναι το 2ο ιστορικότερο σωματείο του νομού.

Είναι υποψήφιος στην Κόρινθο με την Πράσινη Πόλη και θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την φιλοζωική προσπάθεια που θα ξεκινήσει σε σοβαρές βάσεις στον Δήμο.

Η Ιωάννα Ασπροποταμίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 2006 διορίστηκε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου Δικηγόρος Κορίνθου και έκτοτε ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικό της δικηγορικό γραφείο στην Κόρινθο.

Έχει παρακολουθήσει Προγράμματα Επιμόρφωσης για την Εισαγωγή στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (Ε.Ε. 2016/679), σεμινάρια Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και έχει άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.

Είναι έγγαμη με τον Χρήστο Καραγιάννη, ηλεκτρολόγο μηχανικό-εκπαιδευτικό Πληροφορικής και μητέρα δύο παιδιών. Το 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου.

Μέσα από την καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες της καθώς και από τα προβλήματα που διαπιστώνει η ίδια ως δημότης της Κορίνθου, από την εντατική της ενασχόληση με τις ανάγκες των μαθητών και με τη βελτίωση των συνθηκών του σχολικού περιβάλλοντος, έχει διαμορφώσει την εικόνα μίας πόλης χωρίς πράσινο, χωρίς παιδικές χαρές και λειτουργικούς χώρους για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το οποίο είναι το ζητούμενο για τους νέους της Κορίνθου.

Στηρίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Πρωτοπαπά διότι τον διακρίνει η δυναμική, επιστημονική του κατάρτιση και το όραμα για μία καλύτερη, λειτουργική, πιο πράσινη και πιο όμορφη πόλη.

Μεγάλωσε στην Κλένια Κορινθίας.

Έχει αποφοιτήσει από το 2ο Ε.Π.Α.Λ Κορίνθου με ειδικότητα βοηθού μικροβιολόγου.
Κατοικεί στην Κόρινθο με την οικογένειά του και είναι πατέρας τριών παιδιών.
Υπήρξε αθλητής ποδοσφαίρου στην Π.Α.Σ Κλένια και στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Συμμετέχει στον συνδυασμό Πράσινη Πόλη με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου Κορινθίων. 

Η Ελένη Βλάχου γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο το έτος 1961.
Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της το έτος 1979.

Η καταγωγή της από αγροτική οικογένεια την ώθησε στο να ασχοληθεί και η ίδια με τις αγροτικές εργασίες. Η ενασχόλησή της με τις γεωργικές καλλιέργειες την έμαθε να σέβεται τη γη και να αγαπά τη φύση. Η προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας και η ενημέρωση των συμπολιτών της για το όφελός της στην υγεία και το περιβάλλον αποτελεί στόχο ζωής.

Ζει στην Αρχαία Κόρινθο και ενδιαφέρεται για τη βελτίωση των υποδομών του τόπου της, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη της ομορφότερης περιοχής του Δήμου Κορινθίων με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κόρινθο. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε παιδαγωγικά, ψυχολογία και ειδική αγωγή στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο. Έχει επιπλέον σπουδές στην μουσική, τη Θεατρική Αγωγή και το θεατρικό παιχνίδι. Κατέχει δίπλωμα διαιτησίας Υδατοσφαίρισης και είναι εθελόντρια του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας και πιστοποίηση δευτέρου επιπέδου γνώσεων πληροφορικής.

Υπηρέτησε ως νηπιαγωγός σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής στην Κορινθία, την Μεσσηνία, την Κρήτη και την Αττική. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο Κέντρο διεπιστημονικής αξιολόγησης, συμβουλευτικής και υποστήριξης Κορινθίας.

Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια ειδικής αγωγής, σε εθελοντικά προγράμματα και δράσεις: ανταλλαγής νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και την Γαλλία, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, σε κινηματογραφικές λέσχες και φεστιβάλ ταινιών, σε δημοτικές βιβλιοθήκες και σε ομάδες ενταξιακών εξωσχολικών δραστηριοτήτων και δράσεων ΑμΕΑ.

Επίσης, έχει δράσεις ως μέλος αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών ομάδων, πολιτιστικών (μουσικής, θεάτρου) και πολιτισμικών δραστηριοτήτων σε Κέντρα Νέων, ως μέλος κριτικής επιτροπής σε ταινίες μικρού μήκους για ΑμΕΑ, ως μέλος σε μουσικοθεατρικά σχήματα, σε ερασιτεχνικές ομάδες θεάτρου, κουκλοθεάτρου και ως υπεύθυνη εικαστικών και θεατρικών εργαστηρίων σε κατασκηνώσεις παιδιών και εφήβων ή με προγράμματα συμμετοχής ΑμΕΑ. Έχει τελέσει ως ειδική γραμματέας, ταμίας και τώρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιωνία Κορίνθου (Συνοικισμός). Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕMΠ, μέλος ΤΕΕ, διατηρεί Αρχιτεκτονικό γραφείο στην Κόρινθο από το 1998.

Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης «Προστασία Μνημείων» Κατεύθυνση 1 στο ΕΜΠ με διπλωματική εργασία: «Πρόταση αναστήλωσης Κάστρου Αγιονορίου Κορινθίας».

Από το 2000 έως το 2007, ως Ειδικός Συνεργάτης Αρχιτεκτονικών του Δήμαρχου Κορινθίων κ. Θωμά Θωμαΐδη επιμελήθηκε έργα σχεδιασμού πλατειών (πλατεία Ηλιοπούλου στο Συνοικισμό), μνημείων, αναπλάσεων χώρων (πρανές Αγίου Γεωργίου, Ανάπλαση παραλίας Φλοίσβου) και με την ανάδειξη σημείων της πόλης (καταγραφή ιστορικού κέντρου Κορίνθου, διάλεξη για την Παλαιά Αγορά της Κορίνθου).

Ενεργό μέλος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ. Έχει λάβει μέρος τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε γκαλερί της Αθήνας με έργα ζωγραφικής.

Δραστηριοποιείται ενεργά ως μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Κορινθίας, μέλος της αντιπροσωπίας ΤΕΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Κορινθίας και της αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ.

Η Ελένη Μπιθαρά γεννήθηκε και μεγαλωσε στο Άργος. Σε ηλικία 19 ετών μετοίκησε στην Κόρινθο. Είναι πρεσβυτέρα και μητέρα τριών παιδιών.

Είναι αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Κορίνθου και πρώην αντιπρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου.

Με την ιδιότητα αυτή αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και επιθυμεί να συμβάλλει στην δημιουργία προγραμμάτων, υπηρεσιών και υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ του Δήμου Κορινθίων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός, εργάζεται σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία μεταλλικών έργων με εξαγωγική δραστηριότητα, στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Παράλληλα διατηρεί εμπορικό κατάστημα με ρούχα προστασίας εργαζομένων στο κέντρο της Κορίνθου.

Από την πανεπιστημιακή και εργασιακή εμπειρία που έχει αποκομίσει και ως κάτοικος εξωτερικού, θέλει να δει την πόλη του να αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ένα Δήμο πράσινο και φιλικό προς τους πολίτες όλων των ηλικιών. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πετρούπολη. Σπούδασε στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ στο τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας.

Εργάστηκε κατά την διάρκεια των σπουδών του στον τομέα του τουρισμού και αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις εργάστηκε σε βιομηχανία. Από το 2002 μετακόμισε στην Κόρινθο, που είναι και ο τόπος καταγωγής της μητέρας του. Παντρεύτηκε τη Μαρίνα Μπακαλού η οποία εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο.

Από το 2012 κατοικεί στην Καλλιθέα Κορίνθου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων ως προϊστάμενος παραγωγής. Τώρα εργάζεται σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων στην Αθήνα σε ανάλογη θέση.

Για πρώτη φορά συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές καθώς πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει στο όραμα του Δημήτρη Πρωτοπαπά και του συνδυασμού Πράσινη Πόλη για μια καλύτερη, πιο φιλική πόλη για όλους.

Γεννήθηκα το φθινόπωρο του 1961. Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη. Εγγράμματοι γονείς, βιβλία στο σπίτι – παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε ο ξαφνικός χαμός του πατέρα- σχολείο, φροντιστήρια, σπουδές, στρατός, δουλειά.

Αυτό έμαθα, αυτό έκανα. Από το θρανίο πέρασα στον πίνακα αρχικά σαν Φροντιστής και στη συνέχεια σαν καθηγητής Ειδικής αγωγής.

Τόσα χρόνια δεν βαρέθηκα να μιλάω;
Όχι!

Γιατί κάποτε πρέπει να μιλήσω για το αύριο, για τα παιδιά που μας έκαναν την τιμή να μάθουν γράμματα μέσα από την δουλειά μας και ζουν στην πόλη, για όλους μας που βρισκόμαστε, δουλεύουμε και υπάρχουμε εδώ.

Είναι αδήρητη η ανάγκη αλλαγής πλεύσης. Αυτή η προοπτική εκφράζεται από το συνδυασμό και τον επικεφαλής του Δ. Πρωτοπαπά.

Όταν έχουμε θάλασσα τη βλέπουμε – δε γυρνάμε την πλάτη-, όταν έχουμε προαστιακό, έχουμε και μεταφορά από και προς την πόλη, κάνουμε κάτι για τις συγκοινωνίες στα όρια του Δήμου μας και αφού νομίζουμε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη, αξιοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος των πολιτών.

Πιστεύω ότι θα είναι καλό για όλους να προσπαθήσουμε να ξεκολλήσει ο Δήμος από κει χαμηλά που βρίσκεται.

Γεννήθηκε στον Άσσο Κορινθίας το 1980. Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Κιάτου και σπούδασε Γεωπόνος με ειδίκευση στην Αρχιτεκτονική Τοπίου για το αστικό και περιαστικό πράσινο.

Εργάστηκε ως Κηποτέχνης για δέκα χρόνια σε ιδιωτικούς και δημόσιους κήπους και έργα πρασίνου. Ταυτόχρονα καταρτίστηκε σε θέματα Βιολογικής Γεωργίας, Αμπελοκαλλιέργειας, Οινοποίησης αλλά και στην τυποποίηση και διακίνηση Αγροτικών προϊόντων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διαχείρησης κρίσεων (έκτακτων αναγκών από φυσικές καταστροφές).

Κατέχει δίπλωμα Γαλακτοκομίας από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί Κτηνοτροφική μονάδα.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την παραμονή των νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής. 

Η Ιωάννα Γκάτζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο.

Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Εργάζεται στην φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Πρωτοπαπά γιατί πιστεύει ότι είναι μια συνεργασία που θα συμβάλει στο να κάνουμε το Δήμο μας πιο σύγχρονο και όμορφο.

Ο Αχιλλέας Γιώργης του Βασίλη, γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα το 1987. Τελείωσε τις σχολές Ο.Α.Ε.Δ. Τύρινθας και απόκτησε την ειδικότητα του θερμο-υδραυλικού.

Εργάζεται εδώ και 10 χρόνια στον τομέα της εστίασης σε μεγάλη επιχείρηση του νομού. Κατοικεί μόνιμα στην Κόρινθο.

Συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές για να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο μας.

Ο Βασίλης Κελλάρης του Αθανασίου ζει στην Κόρινθο.

Είναι Εμπορικός Αντιπρόσωπος σε ηλεκτρονικά είδη.

Ενδιαφέρεται να προσφέρει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής στην πόλη μας.

Πτυχιούχος του Γεωργικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Συμμετείχε στην ίδρυση και ανάπτυξη της εταιρείας Δ. Μητσόπουλος και Σία Ο.Ε. , και του Εργαστηρίου αναλύσεων δειγμάτων εδάφους, φυτικών ιστών και ύδατος.

Το 2000 συμμετείχε στην ίδρυση της εταιρείας GeoSyn, με σκοπό την υποστήριξη παραγωγών και εξαγωγέων επιτραπέζιας σουλτανίνας να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη απαίτηση για πιστοποιημένο -σύμφωνα με το πρωτόκολλο EUREPGAP- προϊόν.

Το 2001 συμμετείχε στην ίδρυση της εταιρείας Θ.ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ-Δ. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ για περαιτέρω ανάπτυξη του εργαστηρίου αναλύσεων με αξιολογήσεις σημαντικού αριθμού δειγμάτων εδάφους.

Ο Δημήτρης έχει παρακολουθήσει πλείστα σεμινάρια στον τομέα του.

Από το 2001 έως και σήμερα διατελεί σύμβουλος φυτοπροστασίας και θρέψης στην ολοκληρωμένη διαχείριση ποικίλων καλλιεργειών.

Από το 2005 διατελεί σύμβουλος βιοκαλλιέργειας στην οργανική γεωργία και είναι ο ίδιος πλέον βιοκαλλιεργητής πιστοποιημένος στον πιστοποιητικό οργανισμό Tuv Austria Ελλάς.

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κόρινθο.

Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός από το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το ΕΑΠ με τίτλο ‘Σεισμική Μηχανική κι Αντισεισμικές Κατασκευές’.

Το 2006 διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Παιδείας. Έχει διδάξει σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη μεταδευτεροβάθμια, σε ΚΔΒΜ, σε ΜΚΟ και πιστεύει ότι τα θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης και της παιδείας αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο τόσο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών, όσο και κάθε πολιτικού σχηματισμού.

Έχει αποτελέσει μέλος του ΔΣ του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας καθώς και μέλος του ΔΣ και ιδρυτικό στέλεχος του πανελλήνιου συλλόγου ΑΚΟΥΜΠΩ.

Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Πιστεύει ότι η συμμετοχή και η ενασχόληση με τα κοινά όλων μας μπορεί να βελτιώσει ριζοσπαστικά την πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Γεννήθηκε στον Μαψό Κορινθίας το 1994 και έχει τελειώσει το Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου.

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία φύλαξης σε μεγάλο Δήμο των Αθηνών και έχει εκπαίδευση προπονητή ποδοσφαίρου.

Ενδιαφέρεται έμπρακτα για το χωριό του έχοντας στηρίξει σαν παίκτης για πολλά χρόνια την τοπική του ομάδα και αποφάσισε να ασχοληθεί με την Πράσινη Πόλη για να βελτιώσει τις συνθήκες στο χωριό του και στα γύρω χωριά.

Συμμετέχει σε φιλοζωικές οργανώσεις και έχει την εμπειρία να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο του Μαψού Κορινθίας.

O Γιώργος Μπεκιάρης είναι πτυχιούχος των ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) ΠΕΙΡΑΙΑ, ηλεκτρονικός και εργάστηκε στον Ο.Τ.Ε ως τηλεπικοινωνιακός σύμβουλος.
Έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό δημιουργώντας την ομάδα βόλλεϋ γυναικών ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, στην οποία υπήρξε πρόεδρος για δέκα χρόνια. Σήμερα διατελεί επίτιμος πρόεδρος της ομάδας.
Παράλληλα υπήρξε πρόεδρος και σύμβουλος των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Πειραματικού και 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, σχολεία που αναβαθμίστηκαν, με μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη θητεία του. Επίσης, ήταν μέλος της σχολικής επιτροπής Μέσης Εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων.
Εντάχθηκε στο συνδυασμό ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον
Δημήτρη Πρωτοπαπά, με στόχο μαζί με τους συνυποψηφίους να συμβάλλει στην
αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου μας, στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και στην οικονομική ανάπτυξη εν γένει
Ο Παναγιώτης Κωστούρος ζει στα Αθίκια του Δήμου Κορινθίων.
Eργάζεται στην εταιρεία Landis & Gyr ως βιομηχανικός εργάτης και είναι μέλος του σωματείου των εργαζομένων.
Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Πράσινης Πόλης» που διεκδικεί το Δήμο Κορινθίων, για να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και ιδιαίτερα στο τόπο του τα Αθίκια.

Η Μαρία Κουρεμπέ γεννήθηκε στον Άσσο Κορινθίας, δύο μήνες μετά το Μάη του `68, σε αγροτική οικογένεια. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Άσσου και ύστερα Γυμνάσιο και Λύκειο στο Βραχάτι, από εκεί Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Παιδαγωγικό τμήμα.

Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στα Εξαμίλια και τα 8 χρόνια από αυτά εργάζεται στο Δημοτικό σχολείο Εξαμιλίων, όπου αντιλαμβανόμενη την κοινωνική ιδιαιτερότητα της περιοχής, προσπαθεί να πετύχει την συμπεριληπτική ένταξη των Ρομά, υιοθετώντας κι εφαρμόζοντας τις αρχές της ενταξιακής συνεκπαίδευσης.
Έχει διατελέσει ταμίας και τωρινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
Αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Πράσινης Πόλης» του Δημήτρη Πρωτοπαπά, θέτοντας τον εαυτό της στην κρίση των συγχωριανών της με σκοπό την αναβάθμιση του χωριού.
Η Ειρήνη Σκιαδοπούλου γεννήθηκε το 1974 και ζει στην Κόρινθο.
Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα εργάζεται στη Landis + Gyr. Ασχολείται επίσης με τις μεσιτείες και το real estate. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Μαλαταρά και διαμένει στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.
Είναι μέλος πολλών συλλογικοτήτων, καθώς είναι από τους ανθρώπους που δεν κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους, αλλά νοιάζεται και για το κοινωνικό σύνολο. Το μεγάλο της ενδιαφέρον είναι το περιβάλλον και η καθημερινότητα όλων.
Συμμετείχε και στο παρελθόν στις Δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών.
Από τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νικόλαο Σκιαδόπουλο έμαθε να μάχεται για τις ιδέες της και τα όνειρά της και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Η φιλία του πατέρα της με τον Δημήτρη Πρωτοπαπά, υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων, είναι κληροδότημα για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Θα είναι πάντα δίπλα σε όλους όσους αγωνίζονται για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση του Δήμου Κορινθίων, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με ήθος και εντιμότητα, συμβάλλοντας με την παρουσία και τις δυνάμεις της.
O Πέτρος Πλεμμένος γεννήθηκε στην Κόρινθο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών, πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και διπλωματούχος του ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Μετανάστευση Κοινωνικές Διακρίσεις και Ιδιότητα του Πολίτη».
Ασχολήθηκε σε νεαρή ηλικία με το ποδόσφαιρο παίζοντας στη Β’ και Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία Κορινθίας, ενώ αργότερα διατέλεσε διαιτητής ποδοσφαίρου.
Επαγγελματική εμπειρία: Από το 1992-2000 εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων στο κέντρο της Κορίνθου.
Από 2000 έως σήμερα εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός στον ξενώνα ψυχοκοινωνικής «Ακεσώ» του Γ.Ν.Κορίνθου, και από το 2015 βρίσκεται στη θέση του Επιστημονικά Υπεύθυνου της δομής. Ειδικεύεται σε θέματα ψυχικής υγείας, ενώ στο επιστημονικό πεδίο οι δημοσιεύσεις του αφορούν το «Στίγμα της ψυχικής Ασθένειας».
Από το 2012-2022 ήταν μέλος του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κορίνθου, ενώ από το 2013-2019 υπήρξε εθελοντής στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΚΙΑΚ) προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ευάλωτους συμπολίτες.
Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).
Συμμετέχει στην « Πράσινη Πόλη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρωτόπαπά γιατί η έννοια της Υγείας – Πρόνοιας και της Κοινωνικής Πολιτικής δεν μπορεί να συμβαδίζει με τη λογική «κόστους – οφέλους» σε ό,τι αφορά τους εξυπηρετούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους. Παλεύουμε για ένα Ενιαίο Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας, με έμφαση στην Πρόληψη, απαλλαγμένο από την ψηφοθηρία και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Έχοντας θητεύσει για πάνω από είκοσι χρόνια στο τομέα της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής πολιτικής γενικότερα τόσο στην πόλη μας όσο και στο νόμο οι ανεπάρκειες σε υποδομές και υπηρεσίες για κάθε ομάδα του πληθυσμού (παιδιά, νέοι, Τρίτη ηλικία, άτομα με αναπηρία ,ρομά κ.α) είναι μια αδήριτη πραγματικότητα.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ευέλικτου και ανθρωποκεντρικού μοντέλου σχεδιασμού, εφαρμογής και λειτουργίας δράσεων και δομών κοινωνικής πολιτικής που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την ίδρυση και λειτουργία ξεχωριστής υπηρεσίας για την «Οικογένεια και το παιδί» καθώς και τη λειτουργία προγραμμάτων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Η Χριστίνα Ροτζιώκου γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Από το 1976 διαμένει μόνιμα στην Κόρινθο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διπλωματούχος του ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: Μετανάστευση, Κοινωνικές Διακρίσεις και Ιδιότητα του Πολίτη».

Επαγγελματική εμπειρία: Από το 1992 -1994 εργάστηκε ως ταμίας σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων, 1994-1995 εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην εταιρεία «Venus Airlines», από το 1995 – 2005 στο Καζίνο ως ντίλερ και υπάλληλος δημοσίων σχέσεων.
Από το 2005-2013 στον Αρδευτικό Οργανισμό Στυμφαλίας Ασωπού Κορινθίας (ΑΟΣΑΚ) και από το 2013 έως σήμερα είναι υπάλληλος στον ΕΦΚΑ στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Έχοντας σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική και ως εργαζόμενη, φροντίζει για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Με την ιδιότητα αυτή αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και επιθυμεί να συμβάλλει στην δημιουργία προγραμμάτων, υπηρεσιών και υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ του Δήμου Κορινθίων.
Στηρίζει την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση «Πράσινη Πόλη» με επικεφαλής το Δημήτρη Πρωτοπαπά στην Κόρινθο, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας με μια κοινωνική πολιτική που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η Πέγκυ Ζερβού κατάγεται και κατοικεί μόνιμα στην Αλμυρή Κορινθίας εδώ και 20 χρόνια, μετοικώντας από τον Πειραιά.

Είναι εκπαιδευτικός κι έχει υπηρετήσει ως δασκάλα σε σχολεία της περιοχής, έως δύο χρόνια πριν που συνταξιοδοτήθηκε.

Έχει δύο παιδιά.
Τη διετία 2015-2017 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος στο τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατακίου.

Αγαπά τον τόπο και θέλει να προσφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία.

Ο Αργύρης Κορίλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και είναι κάτοικος Σολωμού Κορινθίας.
Σπούδασε ξυλουργικές εργασίες στη σχολή ΟΑΕΔ Τίρυνθας. Από το 1996 ως σήμερα εξασκεί το επάγγελμα του ξυλουργού, ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.
Γεννήθηκα στην Αθήνα και από το 1983 μετακόμισα με την πατρική μου οικογένεια αρχικά στην Ξυλοκέριζα, όπου κατοικούσε ο αγρότης παππούς μου και τον επόμενο χρόνο στην Κόρινθο.
Εδώ και 18 χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος του Άσσου Κορινθίας.
Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Γεωργόπουλο και μητέρα του Γιάννη, σπουδαστή 19 ετών.
Εργάστηκα 30 χρόνια ως ανώτερο διοικητικό και οικονομικό στέλεχος σε τοπική αλυσίδα τροφίμων και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο Master of Business Administration MBA από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Σήμερα εργάζομαι ως βοηθός λογιστή και είμαι ιδιοκτήτρια δύο εμπορικών e-shops.
Επίσης, μετά από πλήθος σεμιναρίων από καταξιωμένους καθηγητές κατέχω πιστοποιήσεις εικαστικών projects, καθώς και πιστοποίηση εικαστικού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
Διατηρώ στην Καλλιθέα Κορίνθου εικαστικό εργαστήρι, όπου διδάσκω και έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα.
Αγαπώ πολύ τη φύση.
Κατέχω πιστοποίηση παρακολούθησης μελισσοκομίας και διατηρώ λίγα μελίσσια για προσωπική χρήση.
Μελετώ πολλά χρόνια τα άγρια βότανα της Ελλάδας, που ήταν και αντικείμενο της πτυχιακής μου και έχω εκπαιδευτεί για την ορθή συλλογή τους και περαιτέρω αξιοποίησή τους σε φυσικά καλλυντικά και αφεψήματα.
Για την επιστημονική μου κατοχύρωση, είμαι στο δεύτερο έτος φοίτησης στο Δ Ι.Ε.Κ. Κορίνθου, στο τμήμα Τεχνικός Φαρμάκων και Καλλυντικών με σκοπό την πιστοποίησή μου και συμμετοχή μου σε κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή μου σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Υποστηρίζω τη δια βίου μάθηση, γιατί θεωρώ ότι η γνώση είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος πλούτος.
Στην παράταξη Πράσινη Πόλη συμμετέχω και θέτω εαυτόν στην διάθεση του Δημήτρη Πρωτοπαπά, για να κάνουμε τον Δήμο μας ικανό να φιλοξενεί ευτυχισμένους πολίτες, με υψηλό βιοτικό επίπεδο, με πολύ πράσινο, ενεργειακά αυτόνομο με πράσινη ενέργεια, με ισχυρά ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, χωρίς ανεργία, ελκυστικό σε πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.
Μία θέση που ο Δήμος Κορινθίων μπορεί και αξίζει να κατέχει.
Ο Κωνσταντίνος Γιαννάκενας του Βλασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άσσο Κορινθίας το 1983. 
Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων και εργαλειομηχανών CNC. Το ανήσυχο πνεύμα του όμως δεν σταματάει εκεί. Έχοντας ενταχθεί από το 2008 ως εθελοντής διασώστης στο Διασωστικό Σώμα Κορινθίων “Πήγασος”, παίρνει την απόφαση σε ηλικία 32 ετών να γυρίσει πάλι στα θρανία και να σπουδάσει νοσηλευτής χειρουργείου και διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου για να προσφέρει περισσότερα ως επαγγελματίας υγείας.
Γεννημένος σε αγροτική οικογένεια και μεγαλωμένος μέσα στα χωράφια, τελειώνοντας τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις με την ειδικότητα του αλεξιπτωτιστή ακολουθεί το επάγγελμα των γονιών του ως αγρότης. Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνα με άδεια παραγωγού πώληση αγροτικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές της πρωτεύουσας.
Έπειτα από μερικά χρόνια, έχοντας άδεια του μηχανικού Γ’ κατηγορίας, αποφασίζει να αλλάξει δραστηριότητα και να εξασκήσει το επάγγελμα πού σπούδασε σε μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής. Ταυτόχρονα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ακολουθώντας την τέχνη της κατασκευής από μέταλλο.
Έπειτα από σειρά ετών και απόκτηση μεγάλης εμπειρίας φτάνει πλέον στην ανώτερη βαθμίδα με την άδεια του εργοδηγού. Στη συνέχεια αποσύρεται από το χώρο της βιομηχανίας και συνεχίζει ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έπειτα από λίγα χρόνια και έχοντας μεγάλη αγάπη για το χώρο της υγείας αποφασίζει να πάει σε σχολή και να τελειώσει δύο ειδικότητες, νοσηλευτής χειρουργείου και διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρου και έπειτα να εργαστεί ως επαγγελματίας υγείας. Η μεγάλη του αγάπη και η προσφορά στον χώρο της υγείας και το γεγονός ότι ήταν άγαμος, τον είχε φέρει σε επίπεδα να μην τον ενδιαφέρει ο χρόνος εργασίας και προσφοράς.
Όμως η ζωή άλλαξε τα πράγματα και αυτή τη στιγμή έχει τη δική του οικογένεια και ο χρόνος με την οικογένεια είναι πιο πολύτιμος από την εργασία. Αποφάσισε να στραφεί πάλι σε αλλαγή επαγγελματικής δραστηριότητας, που θα του πρόσφερε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.
Έτσι πλέον έχει στραφεί στο χώρο του επιχειρείν, όχι βέβαια μακριά από αυτό που είχε αρχικά σπουδάσει. Δραστηριοποιείται πλέον στην πώληση και τεχνική υποστήριξη θωρακισμένων πορτών.
Η Μαργαρίτα Διαμαντίδη είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής με οργανική θέση στο 12ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου.
Είναι μητέρα τριών παιδιών με ενεργή δραστηριότητα ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων και προπονήτρια στο άθλημα της πετοσφαίρισης.
Η συμμετοχή της στα κοινά κατά το παρελθόν, δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της για την πρόοδο του Δήμου Κορινθίων.
O Γιώργος Αγόρας γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο το 1975. Ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του σε ηλικία 16 ετών. Έκτοτε εργάζεται ως τεχνίτης οικοδομών με εξειδίκευση σε επεξεργασία πέτρας, τοποθέτησης πλακιδίων, τσιμεντοκονίας και ειδικών επιφανειών.
Έχει εργαστεί στον οικοδομικό τομέα σε Γαλλία και Η.Π.Α. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.
Τον Ηλία φοιτητή Οικονομικών Επιστημών στα Ιωάννινα και τον Άγγελο μαθητή Λυκείου. Αγαπά την πόλη της Κορίνθου και θέλει να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ο Γιώργος Παπασταμόπουλος γεννήθηκε στο Κιάτο, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα, επειδή αγαπούσε τη μουσική, φοίτησε στη Δημοτική Φιλαρμονική Σικυωνίων (τρομπέτα).

Στην ηλικία των 13 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Λέχαιο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια φοίτησε στην Τεχνική Εκπαίδευση και έλαβε δύο πτυχία: «Τεχνίτης αυτοκινήτων» και «Τεχνίτης εργαλειομηχανών».

Εργάστηκε επαγγελματικά πάνω από 15 χρόνια στην αντιπροσωπεία της Renault, και επιπλέον έχει ασχοληθεί με τα αγροτικά και τον κλάδο της εστίασης.

Έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά, υπερασπιζόμενος, τους χωρίς φωνή και δικαιώματα και γενικότερα όλες τις ευάλωτες ομάδες. Με το σύνθημα ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ και μη αποδεχόμενος τον εκφυλισμό και εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανισότητα, τον ρατσισμό, τη βία, το φόβο, τη φτώχεια, την πείνα, την αστεγία κ.ο.κ, συμμετείχε σε όλα τα κινήματα για την ισότητα και τα δικαιώματα των πιο αδύναμων.

Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Κορινθίων και το 2014 με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, δύο παρατάξεων των οποίων ήταν ιδρυτικό μέλος.

Τέλος, έχοντας αυτήν την αυτοδιοικητική εμπειρία και αρνούμενος το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου Κορινθίων με βασικά γνωρίσματα τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια και την οικονομική διαπλοκή, στηρίζει την Πράσινη Πόλη με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρωτοπαπά.

Συστρατεύεται για ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου συνυφασμένο με τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή, τη λογοδοσία και τον άμεσο έλεγχο από τους συνδημότες μας

Είναι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα. Εργάζεται σε Τεχνικό Γραφείο στην Κόρινθο.

Ασχολείται με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτηρίων και οικιστικών συνόλων, ώστε να ανταποκρίνονται στο μοντέλο της ήπιας διαχείρισης του φυσικού χώρου και στη λογική της προσαρμογής τους με το περιβάλλον και το κλίμα.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον αθλητισμό (τένις, μπάσκετ) και τη μουσική (κιθάρα).

Συμμετέχει για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια με την Πράσινη Πόλη. Πιστεύει ότι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε σε ένα «πράσινο» μέλλον, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Κορινθίων.

Μικρές καθημερινές αλλαγές με βιώσιμη ανάπτυξη κάνουν τη διαφορά και διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον.

Όλοι είμαστε μέρος της λύσης.
“The Future is Green”

Γεννήθηκε το 1969 στο Ρειτό Κορινθίας.

Μεγάλωσε στα Ίσθμια και σπούδασε στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Επιχειρήσεων στον κλάδο των Συνεταιρισμών.

Είναι παντρεμένος με τη Διαμάντω Ριζόγιαννη και τα τελευταία 9 χρόνια κατοικεί στην Αλμυρή Κορινθίας.

Εργάστηκε για 15 χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία τηλεποκοινωνιών και τα τελευταία 10 χρόνια ασκεί το επάγγελμα του μελισσοκόμου με έδρα το Ρειτό.

Έχει διατελέσει διοικητικό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους.
Συμμετέχει στο συνδυασμό ”ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ” γιατί πιστεύει στις βασικές αρχές και το πρόγραμμα του. Στόχος του είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

korinthos@prasinipoli.com

6977184305

ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 82, ΚΟΡΙΝΘΟΣ