αθλητισμος

οι προτάσεις μας

Φιλοσοφια

Στην Πράσινη Πόλη πιστεύουμε στον μαζικό αθλητισμό για όλους τους δημότες. Θεωρούμε πως είναι πρώτιστη μέριμνα μιας δημοτικής αρχής να προωθήσει την άθληση για όλους τους δημότες και για όλες τις ηλικίες ως τρόπο ζωής. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες και υποδομές άθλησης για τις τοπικές ομάδες, τους νέους, τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τα ΑμεΑ μέσα από ειδικά προγράμματα. Η επένδυση στην άθληση και στην σωματική υγεία αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο.

συνεργασια με αθλητικα σωματεια

Θα συνεργαστούμε με τα αθλητικά σωματεία του δήμου μας που εκπροσωπούν διάφορα ολυμπιακά και μη αθλήματα. Προτείνουμε τη διοργάνωση  ετησίων τουρνουά  για τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα που ήδη καλλιεργούνται (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, τέννις κα) εκ περιτροπής σε όλες τις δημοτικές ενότητες ώστε να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για τους νέους και θα προσελκύσουν επισκέπτες.

Δίκαιη και διάφανη ετήσια επιχορήγηση στην αρχή κάθε αθλητικής χρονιάς.

γηπεδα & υποδομες

Η σφαιρική άποψη που έχουμε για τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές είναι η επιλεκτική κατανομή τους σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Δεν απαξιώνουμε το έργο που έχει γίνει διαχρονικά από τις δημοτικές αρχές. Ωστόσο, οραματιζόμαστε νέους και υφιστάμενους ανακαινισμένους, ασφαλείς αθλητικούς χώρους μοιρασμένους σε ολες τις Δημοτικές Ενότητες.

Δίνουμε προτεραιότητα στην υγιεινή των εγκαταστάσεων και την ασφάλεια των αθλητών και των επισκεπτών και διασφαλίζουμε το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ΑμεΑ στο παιχνίδι, τις ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Θεμελιώνουμε την παρουσία ιατρών/πιστοποιημένων διασωστών/νοσηλευτών στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διάρκεια των αγώνων σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο και το Σώμα Σαμαρειτών του ΕΕΣ.

 

δημοτικο σταδιο κορινθου 

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός, τοποθέτηση σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού, ωστε να μπορούν να φιλοξενούνται υψηλού επιπέδου αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου και να εξυπηρετείται η προετοιμασία αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών.

νεο κολυμβητηριο 

 Κατασκευή νέου στεγασμένου κολυμβητηρίου διεθνών προδιαγραφών με πισίνα 50μ. Απόδοση του υφισταμένου στους δημότες κάθε ηλικίας που δεν είναι μέλη σωματείων. 

νεο κλειστο γυμναστηριο 

 Θα φιλοξενήσει τους συλλόγους μπάσκετ, βόλλευ που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλυφθούν στο υφιστάμενο. Επίσης, θα προσφέρει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν νέα αθλήματα, όπως χάντμπολ, ρυθμική γυμναστική, αγωνιστική αναρρίχηση.

κλειστο χιλιομοδιου 

Το κλειστό γυμναστήριο στο Χιλιομόδι παρόλο που είναι σχετικά νέο, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Έχει μείνει για χρόνια χωρίς συντήρηση, και έχει καταστραφεί ο εξοπλισμός του.  

Θα το επισκευάσουμε και θα αποκαταστήσουμε τον εξοπλισμό, ώστε να έρθει ξανά σε λειτουργική κατάσταση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους νέους του χωριού, αλλά και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις. 

προπονητηρια – μπαλονια 

Αυτή τη στιγμή το κλειστό γυμναστήριο στην Κόρινθο είναι κορεσμένο. Αθλητές όλων των ηλικιών αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις σε τμήματα μέχρι και 30 ατόμων. 

Επίσης, η πόλη μας έχει μια ομάδα μπάσκετ και μια ομάδα βόλλευ που αγωνίζονται σε Εθνικές Κατηγορίες. Οι ομάδες αυτές δεν βρίσκουν διαθέσιμες ώρες για την προπόνησή τους.

Προτείνουμε την κατασκευή 1 ή 2 προπονητηρίων τύπου “μπαλόνι”, που μπορεί να αυξήσει τις διαθέσιμες ώρες για τους συλλόγους. 

νεα αθληματα

 

Δίνουμε κίνητρα  για την υποστήριξη και καλλιέργεια αθλημάτων που δεν εκπροσωπούνται ακόμα στο δήμο μας όπως η ιστιοπλοΐα, το windsurfing, το kitesurfing, η αγωνιστική αναρρίχηση κ.α. Σε αυτό θα μας κατευθύνουν εκπρόσωποι των αθλημάτων μετά από διαβούλευση και με βάση τις επισκέψεις και καταγραφή που έχουμε ήδη κάνει στις δημοτικές ενότητες.

 

παρκο εκπαιδευτικων δρασεων 

 Για επισκέψεις σχολείων, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την άθληση στη φύση αξιοποιώντας το αστικό και περιαστικό περιβάλλον του δήμου Κορινθίων.

περιπατητικα μονοπατια  

Ανάδειξη και σήμανση μονοπατιών που θα συνδέσουν τους αρχαιολογικούς χώρους.

Συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

αθλητικοσ τουρισμοσ 

Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος για τη φιλοξενία πανελληνίων και διεθνών αγώνων, με στόχευση σε αθλήματα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπως αγωνιστική αναρρίχηση και αγώνες δρόμου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

korinthos@prasinipoli.com

6977184305

ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 82, ΚΟΡΙΝΘΟΣ